Over Lipcas

Reeds meer dan 60 jaar staat LIPCAS nv tot uw dienst met een kwaliteitsassortiment van Poffertjes en Pannenkoeken, Boter. Niet alleen voor de voedingsindustrie, zoals retail en industriële bakkerijen, maar ook voor de vleesverwerkende nijverheden, grootkeukens, ambachtelijke bakker en slager of restaurateur op de hoek. Daarnaast beleveren wij ook ontelbare grootwarenhuizen en kruidenierszaken. Bovendien heeft LIPCAS ook een stevige reputatie opgebouwd bij scholen en verenigingen. Ontelbaar zijn de jongeren die met de verkoop van pannenkoeken een mooie zakcent verdiend hebben voor hun klasreis of hun jeugdkamp. Eén van de voordelen van LIPCAS is een snelle, regelmatige levering, met onze eigen koelwagens, zodat u geen grote voorraden hoeft in te slaan, maar uw klanten steeds met verse waren van dienst kunt zijn. Natuurlijk worden al onze producten vervaardigd, opgeslagen en beleverd volgens de allerstrengste hygiëne-normen. Het bewijs hiervan zijn de verschillende certificaten waarvan wij de trotse houder zijn.

Na een grote brand op 01/06/2022 ligt onze focus vanaf 2023 in productie van Pannenkoeken en Poffertjes voor de Retail Supermarkten en leveren we dit over de hele wereld. We produceren ook voor Scholen en Verenigingen op aanvraag. Dit met hyper moderne machine met meeste technologische kenmerken.

DE WESTHOEK BVBA (transport)
DIKSMUIDS BOTERHUIS BVBA (sale)
LIPCAS NV (production)

Familie

Bedrijf

R

50 jaar

ervaring

100%

Gecertificeerd

1

4500m2

Oppervlakte

in 2023

New production site in Zwevezele

20+

Werknemers

+20

Verkoop in landen

100%

Made in Belgium

IQF

Individually Quick Frozen

High Hygiene

Onze Historie

Zowat 60 jaar geleden startte Daniel Lips een zuivelhandel te Zwevezele. Al gauw leverde hij boter, eieren en allerhande zuivelwaren aan vele tientallen klanten. Stilaan deden ook anderen dan particulieren beroep op zijn diensten, en werd hij leverancier bij slagers, kruideniers, restaurants, grootwarenhuizen… De groothandelsactiviteiten werden steeds belangrijker. Een twintigtal jaren geleden werd dan begonnen met de productie van pannenkoeken, en later ook wafels. Dit bleek een heel compatibele activiteit, te meer omdat de grondstoffen (eieren, melk, boter…) zowat dezelfde waren als die uit de groothandelsactiviteit. Bovendien bleek dat deze producten perfect gelanceerd konden worden in het bestaande klantencircuit. Niet alleen particulieren waren gretige afnemers van pannenkoeken. Ook kruideniers, en zelfs bakkers vonden het leuk een kwalitatief hoogstaand product te kunnen verkopen aan hun klanten, zonder zelf eerst voor de bereiding te moeten instaan. Deze pannenkoeken werden gelanceerd onder de naam ‘De Westhoek’, en kregen al gauw een zeer goede reputatie bij jong en oud. Moderne productiemethodes werden geïnstalleerd, waardoor een grotere productiecapaciteit ontstond. Al heel snel werd die opgevuld door de productie van pannenkoeken ‘onder eigen merk’ voor verschillende grootwarenhuizen.

Ons Team

Peter Casteleyn

OWNER

Ingried Lips

OWNER / CFO

Ruben Casteleyn

COO and HR MANAGER

Lore Tytgat

QUALITY MANAGER / AFTER SALES

Daniel Lips

CO-FOUNDER

HEROEN BRUGGEMAN

CEO / SALES

heroen@lipcas.be

Onze klanten (wereldwijd):